Kas

2023-2024 Eğitim öğretim yılında Cumhurbaşkanlığı  tarfından yürütülen "Özel Eğitim" projesi kapsamında okulumuz pansiyon birimleri yenileniyor.3 Yıl sürmesi planlanan proje de ilk kategoride yatakhane (öğrenci odaları) olup akabinde yemekhane,kütüphane,spor odası gibi eklentiler bu sürece dahil edilcektir.Okulumuz proje kapsamında öğrencilerin yatakhane olarak kullandığı 48 odanın 24'ünün tadilatına başlamış bu kapsamda koridorlar,lavabolar,oda içi klozet/kavabo değişimleri,aplik,aydınlaatma,duşa kabin,askılıklar,duşa kabin oturma sandlalyesi,tek kişilik baza/yatak,dinlenme/etüt salonu tadlatlarına başlanmış diğer eklenti ve odaları için ise Bakanlığımızın talimatları beklenmektedir.Yoğun ve yorucu bu süreçte başta Okul Müdürümüz Sinan BİLYAN ve Pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcımız Kenan DEMİR'ie gösterdikleri üstün gayret ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler günü minasebeti ile okul idaremizin tertiplediği öğlen yemeğinde buluştuk.Yöresel Van tavası yemeğinin ikram edidiği yemek samimi bir ortamda tüm Öğretmen ve İdarecilerimizin katılımı ile gerçekleştirilirken okul idaresi adına okul Müdürümüz Sinan BİLYAN yine okulumuz Baş Öğretmenlerinden Nureddin DURAN'a hediyesini takdim etti.Akabinde Baş öğretmenimiz Nureddin DURAN okulumuzun en yeni öüğretmeni olan Zübeyde MENDEŞ hocamıza hediyesini takdim ettikten sonra tüm öğretmen arkadaşlarımıza hediyeleri takdim edildi.Bizlerde Van Özel Meslek Lisesi ailesi olarak başta Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehit Öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet saygı ve minnetle anııyor yaşamı sevgiyle donatan geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgiyle besleyen tüm saygıdeğer Öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz.

Haz

2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu sürenin sonunda tüm kurum yöneticileri ve öğretmenlerimizle birlikte yemek organizasyonunda buluştuk.

Haz

Okulumuzun Ortak Olduğu eTwinning Projesi : Sessizliğin Ortak Dili

Okulumuz Türkiye’de bulunan tüm Özel Eğitim Meslek liselerinin dahil olduğu ‘Sessizliğin Ortak Dili’ adlı eTwinning projesine ortak olmuştur. Proje kapsamında Türk İşaret Dili’inin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Proje Bilişim Teknolojileri öğretmeni İdris OLCAY'ın rehberliğinde yürütülmektedir.

Eyl

Van İl Millî Eğitim Koordinatörlüğünce hazırlanan "2019-1-TR01-KA102-068399" numaralı "Engelsiz Staj, Engelsiz Van" isimli projesi kapsamında Van Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engeli olan Moda Tasarımı bölümü öğrencilerimize yönelik İtalya'da 2 haftalık mesleki eğitime yönelik staj programı yapıldı.

Eyl

May

Gençlik ve Spor Bakanlığının tarafından düzenlenen, bu yıl Aksaray´da yapılan okul sporları musabakalarında okulumuz Türkiye birincisi olmuştur. Birinci olan takımımızı Sayın Van valimiz Mehmet Emin BİLMEZ evinde ağırlayıp tebrik etmiştir.

May