Okulumuzun vizyonu

"Engellerini aşabilen mutlu bireyler yetiştirmektir.".

"Daha iyi bir eğitim imkanı nasıl sağlarız ?'' sorusundan yola çıkarak, normal bireylerin arasında sosyalleşebilen, iletişim sorununu en aza indirmiş ve kendi hayatını bağımsız bir şekilde sürdürebilen, yeniliklere ve gelişmelere açık engelinin verdiği sınırlılıkları minimum düzeye indirmiş öğrenciler yetiştirmektir.

Okulumuz 2009 - 2010 Öğretim yılı başında Tuşba ilçesi Özalp yolu üzerinde yapılan yeni binasına geçen Abdurrahman Gazi işitme engelliler ilk/ortaokulu  bünyesinde 2014 'de Kasım ayında Özel Eğitim Meslek Lisesi adıyla açılmıştır. Okulumuz pansiyon biriminde ortaokul bünyesinde bir süre eğitim - öğretime devam etmiştir.

2017-2018 eğitim öğretim yılının sonunda yeni binasının tamamlanmasıyla nakil işlemlerine başlayan okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılına yeni binasında başlamıştır.

İlk olarak farklı okullardan 4 (10. Sınıf) öğrenciyi nakil alarak ders başı yapan okulumuzda, 3 kadrolu ve 4 görevlendirme toplam 7 öğretmenle öğretime başlanmıştır. Okulumuz Edremit ilçe merkezine 3 km, il merkezine 14 km mesafededir. Şu an 15  öğretmen ve  65 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.

Okulumuzda 9 derslik, 1 atölye, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen  laboratuvarı, 1 resim sınıfı, 1 kütüphane, 1 konferans salonu bulunmaktadır.

Yayın: 09.01.2018 - Güncelleme: 06.11.2023 13:11 - Görüntülenme: 715